2017 - Teater, TV, böcker och mat!
Förra året hade jag förmånen att bli överöst med uppdrag - alla olika men samtliga väldigt roliga! Jag har turnerat med "Lyckligare nu" och även fått förmånen att spela teater på Västerbottensteatern. Där fick jag en stor roll i deras satsning "Darling Dorotea" - ett experiment där vi testade vad som skulle hända om norrland bröt sig loss från övriga Sverige. En intressant övning och en väldigt rolig föreställning med bästa ensemblen man kan tänka sig!

Dessutom har jag programlett gala, skrivit specialunderhållning, projektlett ett stort årligt event åt Nordic Light och genomfört uppdraget som projektledare för Matfesten i Skellefteå! 29 augusti-2 september satsade vi hårt på att lyfta den lokalproducerade maten och arrangerade även en deltävling i SM i Utomhusmatlagning. Under hösten kunde ni se mig i TV-rutan då jag tipsade om böcker i SVT:s "Go'kväll". Jag gjorde ett inspel på Littfest i Umeå där jag pratade böcker tillsammans med bl a Sverker Olofsson, en producent blev förtjust och nu fortsätter jag att medverka även under 2018. Roligt, lärorikt och spännande!


Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Ett axplock bilder från 2017.
På väg till galajobb i Robertsfors, glada miner med kollegan Micke Lindgren innan föreställning, en scen ur Darling Dorotea, selfie på Littfest med Sverker Olofsson, 

bild från SVT:s Go'kvällstudio med Göran Everdahl och ett klipp från Norrans reportage om Matfesten. 


Bildbeskrivning

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________


KÖRKORT
för ett hållbart (arbets)liv!


Jag har också börjat förbereda ett samarbete med Arbetsmiljöexperten Mikael Rehnberg. Vi ska föreläsa tillsammans i form av en inspirerande ”körkortsutbildning” kring den sociala och organisatoriska arbetsmiljön. 
I ett friskt företag och i en fungerande arbetsmiljö frodas framgång - men var står vi nu utifrån forskning och beprövad erfarenhet? Hur ser sambandet ut mellan arbetsmiljö, välmående, produktivitet och lönsamhet? Och vilka organisationsfaktorer är kopplade till hälsa och ohälsa?

  • Hur kan vi skapa motståndskraft i organisationen? 
  • Vilka nycklar behöver vi för ett hållbart arbetsliv? 
  • Hur skapar vi inspiration till ökad lönsamhet?

Som föreläsare kompletterar vi varandra. Mikael vet vad som händer i hjärnan när vi stressar och jag hur det
känns när man blir sjuk - och tillfrisknar! Att koppla samman våra erfarenheter är unikt och bidrar till att ni som åhörare både får svar på era frågor och chansen att ”tänka efter före”.

Boka direkt:
Mikael Rehnberg:
070-610 89 30, mikael@battrearbetsmiljo.nu
Monica Lindgren:
070-624 32 78, monica@monicalindgren.com
___________________________________________________________________________________________

Bildbeskrivning

Lyckligare nu - eller Kan man ha roligt utan sprit?


Musikalisk monolog av och med Monica Lindgren

Vid pianot: Mattias Kågström

Sedan 2015 turnerar jag flitigt med den musikaliska monologen LYCKLIGARE NU. Föreställningen har producerats i samarbete med Västerbottensteaterns och handlar om min personliga resa ut ur en av vår tids största folksjukdomar. Den innehåller humor och allvar, prat och sång om något så tabubelagt som alkoholism. En resa ner till botten och tillbaka - från skuld och skam till glädje och stolthet via sång, musik och många igenkännande skratt. 

 

Med mig på scenen har jag stöttepelaren och den utmärkte pianisten Mattias Kågström - helt oskyldig i sammanhanget men en glad och musikalisk sidekick. Och det här har blivit en liten publik- och kritikerrosad succé! Jag trodde att ämnet skulle vara för allvarligt men nu har vi snart spelat 80 utsålda föreställningar och ska fortsätta! Så roligt! 9 februari spelar vi på Sörbölekyrkan i Skellefteå och 13 februari på Profilteatern i Umeå! Välkomna! För mer info: monica@monicalindgren.com Välkomna!

 

Produktion

Manus: Monica Lindgren
Konstnärligt öga: Anna Azcárate
Medverkande: Monica Lindgren och Mattias Kågström
Producent: Monica Lindgren Produktion AB i samarbete med Västerbottensteatern


Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Foto: Patrick Degerman

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning

Vi har fått fantastiska recensioner! Här ser ni ett axplock:

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning